Zpracování masa
Při zpracování masa jsou dnes používány doslova bezodpadové technologie.Při zpracování masa jsou vedlejší produkty využívány jako surovina pro jiné výroby.
Využití kůže
Z kůží se v koželužnách zpracovávají usně nebo se používají při výrobě kolagenu a želatiny.
Využití rohoviny
Rohovina (kopyta, roky, paznehty, spárky) jsou surovinou pro výrobu bílkovinových hydrolyzátů, krmných směsí, paznehtového oleje atd., štětiny a žíně se využívají v kartáčovnách.
Využití tuků
Tuky (vepřové sádlo, hovězí lůj, obsahy lapačů tuků) jsou surovinou v masném a tukovém průmyslu.
Využití drobů
Droby (ledviny, játra, jazyky, maso z hlav atd). se zpracovávají společně s masem do masných výrobků, zmražené se dodávají do prodeje nebo se využívají pro farmaceutické účely.
Využití krve
Krev se využívá do masných výrobků, konzerv nebo také do krmiv.
Využití střev
Střeva nacházejí uplatnění jako obaly na masné výrobky nebo k výrobě strun a šití kůže.
Využití trávicího traktu
Obsah trávícího traktu se zpracovává kompostováním.
Využití žláz
Žlázy se využívají ve farmaceutickém průmyslu k výrobě léků.
Využití kostí
Z kostí se vyrábí želatina, krmná moučka, hnojiva.
Využití peří
Peří se používá jako náplň do lůžkovinových povlaků, k výrobě dusíkatého krmiva, lehčených stavebních materiálů.
Vnitřní orgány, hlavy a maso nevhodné k běžné spotřebě (konfiskáty) se likvidují ve smyslu ustanovení zákona o veterinární péči v asanačních ústavech.